torstai 10. syyskuuta 2015

Kolme jääkaapinovigalleriaa auki yleisölle pe 10.9. lähtien

GULLERIA

Ensin pieni matemaattinen tehtävä. Mitä saadaan ynnäämällä ”galleria” sekä musiikkiduo ”Guggenheim-projektz ?
G U L L E R I A !
Kyseessä ei ole elähtänyt museo, vaan Tampereen Armonkallion ns. laivatalon neljännessä kerroksessa majaileva kirpeän dadainen rinnakkaistodellisuus, jossa ikonit ja queer, bodarit ja syntikat viihtyvät lämpimässä syleilyssä. Gulleria järjestää Pirkanmaan 6. Triennaalin ajan jokaisena sunnuntaina avoimet päivät, jolloin on tarjolla paikallista livemusiikkia (klo 16.00 alkaen) sekä slaavilaista borssikeittoa. Näyttelytiloihin pääsee käsiksi myös muina päivinä sopimuksen (=puhelinsoiton) mukaan. RING!

Tervetuloa!
Yst. terveisin, Guggenheim-projektz, 050 3487411
Picture
Galleria GULLERIAN pitäjät Tomi ja Tiina sekä heidän vielä tyhjillään oleva jääkaapinovensa
Osoite: Lapintie 11 A 18, Tampere
Avajaiset: pe 11.9. klo 18-20
Aukioloajat: Sunnuntaisin klo 15.00-18.00 Triennaalin aikana 12.9.-18.10.

Huom! Valitettavasti 30-luvun kerrostalossa ei ole hissiä, joten galleria ei sovi liikuntarajoitteisille!

Tapahtuman Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/events/388877627973499/
Taiteilija Kaija Papu kertoo Gullerian tulevasta näyttelystä:
Gulleriaan tulee esille My Body Is My Temple -niminen näyttely. Kehonrakennuksen ja ulkonäön ympärille on kehittynyt mielestäni uskonnon omainen palvominen. Aivan kun täydellinen lihaksisto tai kauneus toisi autuuden ja kirkkauden. Osa meistä on valmiita piiskaamaan itseämme munkkien tapaan saadakseen sen tietyn suonen sykkimään hauiksen päällä.  Yhdistelmä kirkkoa, bodausta, queeriä ja politiikkaa voi tuntua aluksi hämmentävältä, mutta toimii yllättävän hyvin humorististen assosiaatioidensa kautta.

GALLERIA REZINA

Tee-Se-Itse -kulttuuri on lähellä sydäntämme ja kun kuulimme mahdollisuudesta ryhtyä jääkaappigalleristeiksi tartuimme tilaisuuteen. Kulttuuri ja taide on tärkeää ja kuuluu ihmisille, arkielämään koettavaksi ja itse tehtäväksi.

Tervetuloa nostalgiamatkalle kotigalleriaamme  näkemään Kaija Papun taidetta ja halutessasi tekemään yhteistä neulegraffitia. Galleriassa kävijät voivat osallistua yhdessä suunniteltavan neulegtraffitin toteuttamiseen. Lankaa, virkkuukoukkuja ja neulepuikkoja on tarjolla, mutta voit tuoda myös omasi. Voit tuoda myös valmiita neulepaloja yhteisteokseen liitettäväksi. Neuvoja tekemiseen annetaan, aloittelijat sekä konkarit tervetulleita!

Terveisin galleristit Minna ja Pete
Osoite: Kalevan puistotie 11C34, 33500 Tampere
Avajaiset: perjanataina 11.9. klo 18-21
Aukioloajat: Keskiviikkoisin klo 16-19 Triennaalin aikana 12.9.-18.10 sekä sunnuntaina 18.10. klo 14-18. Aukioloaikoina myös kaikille avoin neuletyöpaja.

Muina aikoina sovittaessa, soita Minnalle 050-3566313
Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1616730548605554
Galleria Rezina ei ole valitettavasti esteetön
Picture
Jääkaapinovigalleria Rezinan pitäjät Minna ja Pete
Kuvataiteilija Kaija Papu kertoo Galleria Rezinaan tulevasta Day Tripper näyttelystä:
Galleristit Minna ja Pete ovat matkustelleet kolmisen vuotta ja ovat syksyllä 2014 asettuneet Tampereelle. Matkustaminen nousi luontevasti yhdeksi pääaiheeksi. Toinen aihe löytyi Minnan ja Peten ullakolta. He ovat roudanneet muutosta toiseen niin sanottuja nostalgialaatikoita, jotka ovat täynnä tavaraa mitä arjessa ei tarvitse, mutta ei voi heittää poiskaan.

Sain katsoa laatikot läpi ja kuvata niiden sisältöä. Sieltä löytyi paljon samoja tavaroita mitä omistakin nostalgia laatikoista, jenkeistä saatu high school graduation hattu, kolikoita eri maista, nukkeja, tarroja, valokuvia, suvun lehmänkello jne. Näyttelyyn tulee viivapiirroksia näistä tavaroista ja yleisesti matkustamisesta. Juuret ja muistot pysyvät tallessa Suomessa varastossa kun itse matkaa maailmaa.

GALLERIA PUNAINEN KIRJA

Galleristi Hanna Savisaari kertoo:
Kotini on enemmän kuin tämä pieni 16 neliön yksiö Pispalanharjulla: asun metsässä ja soilla enkä pärjäisi ilman niitä. Kaikille tulisi taata oikeus lähimetsään, joka on turvassa hakkuilta ja rakentamiselta.

Jääkaappini olkoon muistutus kaikista uhanalaisista Punaiseen kirjaan merkityistä lajeista. Mukana on myös yleisiä lajeja muistutuksena siitä, ettei lähimetsän muurahainen ole Cecil-leijonaa vähäisempi.

Kaijan työskentelyssä taistelu monimuotoisen luonnon puolesta tiivistyy kuviksi, joiden määrätietoisessa viivassa näen muutoksen voiman. 
Rinnekatu 21 C, Pispala, Tampere
Avajaiset: pe 11.9. klo 16.00-19.00, tarjolla lähimetsän antimia
Avoinna: Sunnuntaisin 17-20, Triennaalin aikana 12.9.-18.10 Muina aikoina sovittavissa,hansavi@gmail.com, Hanna 044-9787010
Galleria Punaisen kirjan Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/events/1627516510856118/
Galleria Punainen kirja ei ole valitettavasti esteetön.
Galleristi Hanna Savisaari
Kaija Papu kertoo Suuresta eläinnäyttelystä Punaisessa kirjassa:Aina kun olen ulkomailla, kaipaan metsää. Miten sitä voi olla niin vähän?
Aina kun piirrän eläimiä, olen innoissani. Miten näin erikoinen ja hieno elämä on syntynyt?

 Tässä piirustusnäyttelyssä yhdistyy kaksi tärkeää asiaa, eläimet ja oma luontosankarini, galleristiksi ryhtynyt Hanna Savisaari. Hän on mukana pelastamassa Suomen metsiä ja koordinaattorina Luonto-Liiton Lähimetsät haltuun! –kampanjassa. Olen ikuisesti kiitollinen kaikille niille jotka tekevät työtä luonnon moninaisuuden säilymisen eteen. Näitä ihania eläimiä ei olisi ilman sitä. Tässä näyttelyssä on piirustuksia myös galleristilta.
Kaija Papu pystyttää näyttelyään Gulleriaan.
 Kaija Papun työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, kiitos ja kumarrus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti